Standfoto.

Wat is kynologie, letterlijk vertaald wil dit zeggen “leer van de hond

Iedereen die dol is op honden mag zich zo noemen want het betekent ook “hondenliefhebber

Wanneer weet je nu genoeg van honden om je in die zin als kynoloog te kunnen beschouwen?

Veelal doe je deze kennis op door het specifieke ras te fokken en/of te trainen. Ook kun je cursussen volgen welke zover gaan dat je zelfs keurmeester kan worden. Waardoor je deze mag beoordelen op shows en clubmatches.

Wij, als club in Terneuzen, zijn een Duitse herdershonden vereniging (VDH). Een vereniging van fokkers en liefhebbers van Duitse Herdershonden welke zich het doel gesteld hebben dit ras te verbeteren, trainen en af te richten volgens de vastgestelde normen.
Veelal is de eerste kennismaking via een beoordelingsdag of clubmatch welke men bezoekt met een jonge hond.

Er zijn ongeveer 100 verenigingen actief binnen de VDH welke door het gehele land zitten. Op deze verenigingen zijn doorgewinterde instructeurs actief die je kunnen begeleiden bij de training van je jonge hond voor het showen en/of africhten.

Let wel de Duitse Herdershond is een werkhond en deze vinden het op welke manier dan ook fantastisch om bezig te zijn. Het zijn zeker geen schoothondjes en zullen u dankbaar zijn als u hen een actief leven schenkt.

Bij ons op de club is Benny Pley zelf al jarenlang een top voorbrenger met ontzettend veel kennis de man welke uw jonge hond op voortreffelijke wijze kan helpen trainen.

Mocht uw interesse zijn gewekt u bent van harte welkom op de trainingen.